' Woolrich jackor för dam & herr - Köp online på Sealife.se
/* */
Sortera efter
Produktnamn˄˅
Pris˄˅
Tillagd˄˅

Woolrich

woolrich jackor på sea Life
Vi är stolta över att kunna erbjuda ett stort utbud av jackor från Woolrich. Jackor i hög kvalité som garanterat kommer att bli en favorit under vinter halvåret. En av de jackorna vi säljer mest av är den klassiska Arctic parka som skapades för att kunna hantera extrem kyla och värma arbetarna som byggde pipelines i Alaska. Arctic jackan är en stark klassiker som ständigt återkommer som favorit. Jackorna tål, tack vare ett speciellt utvecklat teflon lager. Regn, vind och snö. Länk till en av favoriterna

Arctic Parka

Den ikoniska Arctic Parka har värmande hand fickor och patchfickor. Alla Woolrich jackor är extremt varma med en noga beprövad stoppning, för bästa värmande effekt.

Historia

Woolrich som är det äldsta klädmärket, anno 1830, fick under John Rich II och Daniel McCormicks ledning det förtroliga uppdraget att erhålla den amerikanska armén med filtar och uniformer. Detta tack vare deras framgångsrika koncept med att lyckas skydda pionjärerna som jobbade under extrem kyla och värma dem, i Alaska. År 1939-1940 tillverkade Woolrich kläderna åt Richard E Byrds Antarktis-expedition. 1990 fick det Italienska företaget WP Lavon möjlighet att använda varumärket genom ett licens avtal och gjorde en modern tolkning av de unika beprövade plaggen som tidigare och även fortsättningsvis har varit en populär favorit.