' Sebago kläder & skor för dam och herr - Sealife.se
/* */
Sortera efter
Produktnamn˄˅
Pris˄˅
Tillagd˄˅

Sebago

Är du ute efter ett par äkta och tåliga skinnhandskar, ny hoodie, handsydda skor s.k. docksides, eller ett par stiliga deck shorts? Sebago grundades 1946 av en skobutiksägare i Maine, New England när han slog sig samman med två lokala affärsmän och startade en fabrik med handsydda skor. Skorna blev snabbt en favorit i USA, tack vare den höga kvalitén och det fina hantverket.
Hantverket är gediget och tillverkades för att hålla i många år. Det kan ta upp till två månader för den skickligaste yrkesmannen att tillverka ett par skor, detta för att skorna skall bli en väl investering med många års hållbarhet och för att det enkelt ska kunna åtgärdas hos en skomakare om skon efter mycket användning t.ex. behöver byta ut en sula, då är det enkelt att åtgärda hos en skomakare.

Mer Historia

I New England är livet kring vattnet en naturlig del av livsstilen som te.x. att titta på solnedgångarna eller utöva vatten sporter. Därför blev det naturligt för grundaren att namnge företaget efter en sjö. Sebago betyder "stort vatten" och fick sitt namn från de lokala Abanaki- Indianerna.

Efter att man under en tid etablerat sig på marknaden i USA vände man blickarna mot Europa. Det hela tog fart när en europeisk affärsman köpte ett par klassiska Penny-loafers och blev mäkta imponerad! Ett samarbete inleddes. Hantverket tillsammans med de fina materialen gjorde att många fick upp ögonen för varumärket. Idag säljs märket i mer än 120 länder runt om i världen.