' Köp Dubarry stövlar & boots online på Sealife.se
/* */
Sortera efter
Pris˄˅
Tillagd˄˅

Dubarry

dubarry stövlar på sealife.se-1
Dubarry of Ireland skapades i Irland och grundades 1937 av det nybildade Ballinasloe Chamber of Commerce. Det grundades för att hålla människorna ute till havs torra.
Dubarry började tillverka kvalitétsskor och man valde att döpa sig efter en känd fransk hovdam - Madame du Barry. En av anledningarna till att man valde de namnet för att man ville skilja sig från sina irländska konkurrenter och att man ville ha ett namn som skulle fungera runtom i hela Europa. I Irland 1937 fanns det ett stort behov, dels av arbete för invånarna. Men också ett behov att att hitta kraftfulla produkter för att skydda befolkningen mot väta.

Seglarstövlar/ Gore-Tex

Dubarry får mycket av sin inspiration från den irländska västkusten, samt staden Galways rika seglingshistoria. Man kom att bli världens första tillverkare av en seglarstövel helt fodrad med Gore-Tex, Shamrock. Modellen som än idag är en av favoriterna bland entusiastiska seglare. Idag är storsäljaren Ultima modellen som garanterat håller dig torr ute till havs. Dubarry är idag en högt aktad sko- och stöveltillverkare och anses vara ett av Irlands mest anständiga varumärken. Förutom skor tillverkar även Dubarry bl.a strumpor av Alpaca ull. Dubarry tillverkar stövlar och kängor av högsta kvalité.