' Köp Colmar jackor online på Sealife.se | Sea Life
/* */
Sortera efter
Pris˄˅
Tillagd˄˅

Colmar

Här hittar du dunjackor, skidjackor eller tunnare jackor från Colmar. Med en snygg dunjacka från Colmar kan du gå runt med vetskapen om att du bär det rätta. Man har genom deras Colmar Orignals kollektioner byggt upp ett starkt varumärke och designar jackor som håller högsta klass. NOTERA att Colmar har Italienska storlekar för DAM, kolla storleksguiden, tex 44 motsvarar en 38a.

Historia

I dag syns den röda Colmar loggan över hela världen och används flitigt i stora skid men också i stora golfevenemang. I dag är det också Mario Colombo som är en skidentusiast, som står för tillverkningen av Colmar. Men det var redan hans farföräldrar Mario och Irma Colombo som grundade förstadiet till utvecklingen av Colmar redan år 1923. Till en början tillverkade man hattar, damasker och arbetskläder. Efter att Mario fått upp intresset för skidåkning spenderade han den största delen av 1900 talet med att utveckla och producera skidkläder av hög kvalité. Men det var tack vare Marios kusin Eduardo Sala som odlade en speciell sorts bomull, som de lyckades ta fram kläderna som har lett till flera världsmästerskapsvinnare över åren. Den första vinnaren vann redan 1936 i snabb skidåkning med 136.336 km/h. Då hade de kommit på att om de torkade för att sedan impregnera bomullen så att den blev osänkbar och vattenresistent kunde man få ett fantastikt material för att maximerade skidåkarens framfart. År 1936 var det endast ett tygstycke som såg ut som en vinge med en uppblåst bakdel.

Colmar Originals

2009 tog Colmar Originals kollektionen form. Idén var enkel, ta den klassiska vintage loggan och skapa plagg med samma känsla och design som de gamla Colmar produkterna fast med en modern twist. .