' Barbour jacka Dam Herr - Brett utbud | Alltid fri frakt | Sealife.se
/* */
Sortera efter
Pris˄˅
Tillagd˄˅

Barbour

Barbour är det brittiska varumärket som sedan starten 1894 tillverkat tidlösa och klassiska vaxade jackor. Här på Sealife.se hittar du klassiker som

Barbour Ashby

Barbour Beaufort Classic Wax Jacket

Upptäck de två kollektionerna Lifestyle och International här.

Barbour

År 1894 grundade skotten John Barbour detta anrika klädmärke som än idag är en klassiker hos såväl kvinnor som män. Historien sträcker sig tillbaka till den engelska hamnstaden South Shields där man började förse de lokala sjömännen med kläder som doppades i vax för att skydda dessa mot Nordsjöns extrema väderförhållanden. Därefter började varumärket så sakta men säkert att växa och idag styrs varumärket av den femte generationens Barbour. Man har genom åren försett alltifrån kändisar till kungligheter med vaxade jackor och övriga plagg och idag står Barbour som kunglig hovleverantör åt de Brittiska hoven. Därav de tre diskreta kungliga emblemen som återfinns b.la i nacken på varje klädesplagg. .

Vi på Sea Life är mycket stolta att presentera ett brett sortiment av kläder från Barbour. Här återfinner du bland annat vaxade jackor(oljerockar), skjortor, tröjor och mycket mer. För att det skall bli så enkelt som möjligt för dig som kund att välja ditt plagg från detta anrika brittiska märke, har vi valt att dela upp dessa i de 2 huvudkollektionerna vilka är Barbour international och Barbour Lifestyle. Nedan finner du en kortfattad skillnad mellan dessa. .

Barbour Lifestyle

Denna kollektion kännetecknas främst av ett klassiskt och mera tidlöst snitt på plaggen. Här återfinns klassiska modeller som Barbour Beaufort, Bristol, Ashby med flera. fungerar utmärkt till både vardags och jobb. Merparten av dessa jackor passar perfekt för att täcka en kavaj till vardags och jobb. Deras klassiska vaxade jackor är ikoniska och sys fortfarande för hand i fabrikerna i South Shields i England.

Barbour International

Uppkom efter krigstiden då man använde den klassiska vaxade jackan att köra motorcykel med. Därefter uppkom den ikoniska A7-modellen(international original wax jacket) som än idag finns och utgör en stomme ur Barbour International-kollektionen. Denna kollektion är mc-inspirerad och kännetecknas av flera fickor och detaljer. Oftast återfinns varumärkets logotyp någonstans synligt på dessa plagg. På damsidan innehåller merparten av jackorna oftast dessutom löstagbara midjebälten, för att återskapa en motorcykel-look.

”Barbour är mer än bara kläder”

För både dem som tillverkar Barbours plagg och för dem som bär dessa, så är det en upplevd känsla av ett genuint hantverk och historia som återupplevs så fort man bär dessa plagg. Barbour har genom åren utvecklat och förstått vad som passar till en aktiv och betydelsefull livsstil med såväl familj och vänner. .

Hos oss på Sea Life finner du ett brett sortiment av kläder från Barbour.