' Köp Arc´teryx skidkläder online | Alltid fri frakt | sealife.se
/* */
  • Fri frakt och fri retur i butik
  • Delbetalning
  • Snabba leveranser
 
Priser inkl. moms
Sortera efter
Produktnamn˄˅
Pris˄˅
Tillagd˄˅

Arc´teryx

Arc'teryx är ett klädmärke som genomsyras av en perfekt kombination av funktionalitet och mode, ny teknik och traditionellt hantverk och kommer från Vancouver, Kanada.

Design

Arc'teryx grundades av lokala klättrare 1989, och är fortfarande en samlingsplats för likasinnade människor. Arc'teryx designcenter i Vancouver är en kreativ bikupa av aktiva designers, materialexperter och mönstertillverkare. För designteamet hos Arc'teryx är målet att skapa skidutrustning som gör det möjligt för en person att fördjupa sig i ögonblicket, oberoende av yttre väderförhållanden. De flesta skisser börjar från behovet, ett visst plagg/produkt som ännu inte finns. Kompletterande förädlingar till en befintlig jacka, byxor eller annan produkt. Designteam ges tid för att skapa relationer med sina idéer och möjligheten att upptäcka och uppskatta den sanna naturen hos en produkt. Allt för att skapa skidkläder som fungerar i alla väder och situationer innom utförsåkning. Arc'teryx fälttestning är unik, designers testar själva sin produkt i verkliga förhållanden samt testar funktionen på idrottare och industrins professionella för en seriös situationsprövning.

Hållbarhet och Prestanda

Eftersom konsumtionen ökar, ökar också konsekvenserna för klädindustrin. Därför fortsätter Arc'teryx att bygga slitstark utrustning som håller säsong efter säsong.

Antimikrobiell

Arc'teryx använder antimikrobiella behandlingar i en rad av produkterna allt för att hämma bakteriell tillväxt och förhindra lukt. Detta gör också att produkterna kan hålla längre mellan tvättar och över tiden. Arc'teryx har funnit att silverbaserade behandlingar som DAO är det mest effektiva alternativet idag och som uppfyller Arc'teryx standard för säkerhet och miljöprestanda. Studier visar att koncentrationen av silver som frigörs från behandlade tyger har försumbar påverkan på hälsan eller miljön.

Material

Arc'teryx använder djurbaserade material i vissa produkter för deras unika funktion så som materialet dun. Arc'teryx inköpspraxis styrs genom oberoende erkända globala standarder - och leverantörsdeklarationer där standarder ännu inte finns tillgängliga - allt för att säkerställa att djurens välfärd respekteras och materialet kan spåras.

Dun

Arc'teryx använder dun som isoleringsmaterial på grund av dess exceptionella värme-till-vikt-förhållande, packningsförmåga och motståndskraft. Allt dun som används i deraas produkter är certifierad till ”Responsible Down Standard (RDS)”. Denna oberoende globala standard säkerställer djurens välfärd respekteras och ger certifiering vid varje steg i försörjningskedjan till slutprodukt.

Ull

Arc'teryx använder ull för sin unika fuktighetskänslighet och komfort mot huden. Majoriteten av deras ull kommer från ABMT i Australien och Designer Textiles i Nya Zeeland. Arc'teryx arbetar för närvarande med att övergå vår ulltillförsel till den globalt erkända Responsible Wool Standard när en gång certifierad RWS-ull blir tillgänglig.

Läder

Arc'teryx använder läder för sin kombination av hållbarhet och fingerfärdighet. Deras läderleverantörer följer Arc'teryx begränsade ämneslista och använder endast läder som härrör från hudar som är en biprodukt från köttindustrin. De arbetar också med Arc'teryxs leverantörer för att se till att läder kommer från lädergarverier med miljöåtgärder på plats.