Sommarförvaring av vinterkläderna - Köp online på Sealife.se, alltid f
  • Fri frakt och fri retur i butik
  • Delbetalning
  • Snabba leveranser
 
Priser inkl. moms

Sommarförvaring av vinterkläderna

Nu när våren är här och sommaren nalkas så måste vi tänka på hur vi förvarar våra vinterjackor över sommaren. Det kan också vara en bra tid för en garderobsrensning. Ta vara på detta tillfälle och sortera bort de kläder du inte kommer att använda i framtiden och skänk dem till välgörenhet!

Hållbarhet är något som är viktigt, många av oss köper kvalitésplagg med lång hållbarhet. Så det gäller att vårda din favoritvinterjacka så att den håller så länge som möjligt.

Jackor.

Börja med att tvätta din jacka. Var noga med att följa tvättråden på just din jacka. När du torkar jackan ta inte ut den för tidigt, den måste vara helt torr när torkningen är avslutad.

Man kan förhindra mal med att till exempel lägga lavendel eller cederträ i fickorna på jackan. Båda dessa avger en underbar doft och är inte skadliga för miljön, använd inte malkulor. Cederträ kan dock ha en uttorkande effekt på päls och läder så undvik cederträ i dessa material.

Om du har en päls på din jacka, ta bort den och förvara den kallt och luftigt. Det finns utvalda skräddare och pälsbutiker som erbjuder kylförvaring för pälsvaror. Då är du säker mot angrepp av skadedjur på din päls.

Många hänger ner sina vinterkläder i källaren under sommaren, men där är det ofta fuktigt och en plats där unken luft och mögel kan ta fäste. Häng helst inte din vinterjacka i en miljö som detta. De skall förvaras hängande, mörkt och torrt i en garderob.

Vinterskor.

Rengör dina vinterskor, tvätta bort smuts och vägsalt. Använd skoblock och stövelskaftsformare för att förlänga livstiden för dina kängor och stövlar.

Avsluta med att smörja in skinnskorna med läderfett och sätt i ett skoblock, placera skorna i en skokartong. (Läs gärna vår text om skovård av skinnskor!)

Nu är dina vinterkläder och du redo för sommarvilan.