' Håll händerna varma i vinter
  • Fri frakt och fri retur i butik
  • Delbetalning
  • Snabba leveranser
 
Priser inkl. moms

Så håller du händerna varma i vinter

Händerna är en av de kroppsdelar som är mest utsatta när det är kallt ute. Därför är det viktigt att ha bra vantar som håller dig varm och torr. Ett par kalla händer kan ju verkligen ta udden av den fina skiddagen, utflykten till pulkabacken eller den sköna skogspromenaden.

Vilka vantar du bör välja beror på situationen och hur lätt du har att frysa om händerna. Ett allmänt tips är att om du fryser lätt är det bättre med ett par tumvantar, för då ger fingrarna varandra värme.
Fingervantar ger mer rörlighet men kan göra händerna kalla.

Glöm dock inte att klä dig varmt över hela kroppen. Blir du kall om någon kroppsdel fryser du om hela kroppen. 

Handskar och vantar till vardags

De dagar när du kanske inte är utomhus så mycket, till exempel när du åker till och från jobbet, kan det räcka med ett par handskar eller tunnare vantar i skinn. Fryser du lätt om händerna är det bra att välja ett par fodrade skinnhandskar.

Hestra RachelHestra AndrewHestra NormanSebago Deerskin

Vantar för en hel dag ute

När du ska tillbringa en hel dag utomhus är det viktigt att du väljer ett par vantar som verkligen håller händerna varma och torra. Välj vantar med ordentlig fyllning, till exempel dun, eller ett par med foder i merinoull eller fleece. Försökra dig om att vantarna är vattentäta, kommer det in fukt i vanten så kommer handen bli kall.

Hestra RobertHestra LudvikaHestra Sheepskin

Vantar för riktig kalla dagar

Vid riktigt kalla dagar kan det vara bra att använda ett par liners – innervantar som fungerar som ett extra varmt lager närmast handen.  Det bästa är att välja ett par liners i ull eftersom ull värmer även när det har blivit fuktigt. Ett tips är också att försöka hitta liners som går att anväda på touch screen, så att du inte behöver ta av dig helt när du behöver använda mobilen.

Canada Goose vantarCanada Goose Rib Luxe vantarHestra Merino Touch PointHestra Merino Wool Liner

Våra bästa tips!

-       Använd innervantar i ull

-       Tumvantar ger mer värme

-       Använd vattentäta vantar och handskar

-       Välj material som både värmer och andas